fbpx

Cum ar arăta un București prietenos cu pietonii și bicicliștii?

26/03/2020

Lectură de 21 minute

Cu siguranță Bucureștiul nu este primul loc la care te gândești când vine vorba de orașe prietenoase cu pietonii și bicicliștii. Momentan e înghițit de mașini și sufocat de poluare. 

Dar nu trebuie să fie neapărat așa. Există mult potențial pe care l-am putea valorifica. Sunt șine de tren abandonate care pot fi transformate în scurtături verzi pentru bicicliști. Avem bulevarde largi cu suficient loc pentru piste protejate și trotuare accesibile. Și multe străduțe înguste care, dacă ar avea mai puține mașini, ar putea redevenii spații pentru oameni.  

V-am întrebat care sunt locurile voastre preferate de mers pe jos sau cu bicicleta, am citit diverse propuneri despre dezvoltarea orașului și am adăugat și experiența mea de locuitor al unui oraș mai prietenos cu pietonii și bicicliștii (Berlin) și trecutul de bucureștean ciclist.

În felul ăsta am făcut o hartă cu propuneri care ar putea face orașul mai prietenos cu oamenii. 

Îți recomand să te uiți la ea în modul full screen. În stânga găsești un buton de straturi prin care poți să faci vizibile sau invizibile diversele elemente ale hărții. 

Vrem să îmbunătățim harta. Dacă ai propuneri despre cum ar putea Bucureștiul să devină mai prietenos sau dacă vrei să ne povestești despre locurile tale preferate din oraș, te așteptăm în secțiunea de comentarii.

Intră în comunitate

Credem în comunități. Credem în solidaritate. Credem că împreună putem face lucrurile mai bine. De aceea, publicația noastră a fost fondată și este susținută financiar exclusiv prin contribuția ta și a altor cititori. Poți pune umărul cu doar 2 euro pe lună.​

Îți mulțumim că faci parte din comunitatea Inclusiv

Credem în comunități. Credem în solidaritate. Credem că împreună putem face lucrurile mai bine. De aceea, publicația noastră a fost fondată și este susținută financiar exclusiv prin contribuția ta și a altor cititori. Invită-ți prietenii în comunitate!

Autorul