Feature

Fă cunoștință cu Michael Bird, editor Inclusiv

Sunt Michael și recent m-am alăturat proiectului Inclusiv ca editor și reporter.

publicat pe 20.10.2019

lectură de 2 minute

hero

Sunt Michael și recent m-am alăturat proiectului Inclusiv ca editor și reporter. Scriu despre Brexit, pisici care cad din blocuri și piața chiriilor din România. 

Dacă ai informații, sfaturi sau experiențe cu care crezi că poți contribui la subiectele mele, te rog să mă contactezi la michael@inclusiv.ro.

În primul rând, mă uit la efectele Brexit asupra diasporei românești din Marea Britanie - provocările rezidenței permanente, lipsa de predictibilitate a evenimentelor și schimbările de atitudine cu care se confruntă românii din cauza naționalității sau a etniei.

În al doilea rând, mă interesează piața chiriilor din întreaga țară - vrem să aflăm povești și perspective despre cum se schimbă aceasta, în special în orașe mari precum Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Timișoara și București, dar nu numai. 

În al treilea rând, caut pisicari - mai exact, oameni cu pisici (sau alte animale de companie) care au căzut din bloc, un fenomen trist care este în creștere.

Locuiesc în România de 15 ani, dar nu s-ar zice după cum vorbesc limba română. 

Pentru că nu sunt apt pentru nici o altă muncă, am fost jurnalist toată viața mea de adult. Am documentat povești în România, Marea Britanie, Ucraina, Georgia, Moldova, Italia și Spania. Am publicat în Independent on SundayMediapartPoliticoUkraineTodayEUObserver și BusinessInsider.

Contribui la BBC Radio 5 cu intervenții despre dezastrul și bucuria de a locui în România.

Printre subiectele majore la care am lucrat se numără: corupția din fotbal, ca parte a European Investigative Collaborations (EIC Network), echipa internațională care a investigat Football Leaks; ultimul exorcist condamnat în România; dependența de Krokodil în Georgia; și cronica utopiei Moderniste din vestul Bucureștiului, Drumul Taberei

Proiectele la care am colaborat cu jurnaliști români au fost publicate în DoRLibertateaGazeta Sporturilor și Casa Jurnalistului

În afară de jurnalism, scriu povești scurte pe care nu le citește nimeni, nu fac sport deloc, dar mă uit la filme Giallo italiene din anii ‘70 și stau treaz în pat în fiecare noapte așteptând să fiu deportat din România în caz de un Brexit fără acord. 

*Text trimis inițial abonaților la newsletter. Vrei să afli înaintea tuturor? Abonează-te și tu

Contribuie la discuție
0 contribuții

Salut! Respectăm intimitatea, așa că nu îți traficăm datele. Citește Politica de confidențialitate pentru detalii.