fbpx

  Intră în Newsroom, platforma noastră de dialog și colaborare

  15/07/2020

  Lectură de 3 minute

  Revenim pe radarul tău cu Newsroom (Beta) – platforma noastră de jurnalism constructiv, dialog și resurse dedicată membrilor – și cu Explorările Inclusiv, un format editorial optimizat pentru vremurile astea.

  Pandemia ne-a prins în mijlocul unei crize interne care s-a încheiat cu scindarea echipei și despărțirea de doi dintre membrii fondatori. Dincolo de suferința personală, această despărțire și-a pus serios amprenta asupra activității Inclusiv, așa că am avut extrem de mult de recuperat în ultimele luni, în condițiile unui buget redus cu aproape 60%.

  Însă credem în jurnalism constructiv, așa că nu ne-am dat bătuți. Am strâns tare cureaua și ne-am mutat integral în digital, cu o formulă de lucru flexibilă, și cu oameni dedicați să continue munca și în aceste condiții foarte dificile.

  Ce e newsroom

  E o ușă larg deschisă către redacția noastră, accesibilă de oriunde, oricând, un spațiu de dialog și colaborare departe de zgomotul rețelelor sociale. De acum, e instrumentul de bază în interacțiunea cu tine: discutăm, căutăm și alegem subiecte, împărtășim resurse și lucrăm împreună la documentare.

  Astfel, poți urmări fiecare pas al unei documentări și poți contribui cu idei, cunoștințe, resurse, contacte în diferite stadii ale proiectelor.

  Poți să Vezi la ce lucrăm, să inițiezi și să participi la Discuții, să Propui un subiect, să ne Ajuți la documentare, să participi la Camera de soluții sau să împărtășești resurse mișto în Bibliotecă.

  Cum funcționează Explorările

  Câte subiecte putem înțelege în mod real în același timp? Cu câte probleme putem jongla simultan? Ca să nu intrăm în malaxorul zilnic de informație și să trecem imediat la altă problemă, ne concentrăm atenția asupra unui subiect timp de mai multe săptămâni la rând.

  Cartografiem subiectul cu ajutorul experților, discutăm pe marginea lui cu toate părțile implicate și încercăm să-l înțelegem cât mai bine.

  Explorările Inclusiv sunt o formulă editorială live, în care discuțiile, descoperirea și procesul jurnalistic devin vizibile și valoroase chiar și înainte de publicare. În plus, în Newsroom te poți implica în fiecare etapă a procesului, de la identificarea temelor și a subiectelor la publicare, iar contribuția ta ne ajută să îmbunătățim documentarea și procesele noastre interne.

  Astăzi, bugetul nostru lunar net este de doar 3120 €. Ca să putem susține în continuare jurnalismul constructiv, avem nevoie de cel puțin încă 1000€/lună până la sfârșitul lunii septembrie. Un membership Inclusiv începe de la 3€ pe lună, cât o cafea în oraș.

  Intră în comunitate

  Credem în comunități. Credem în solidaritate. Credem că împreună putem face lucrurile mai bine. De aceea, publicația noastră a fost fondată și este susținută financiar exclusiv prin contribuția ta și a altor cititori. Poți pune umărul cu doar 3 euro pe lună.

  Îți mulțumim că faci parte din comunitatea Inclusiv

  Credem în comunități. Credem în solidaritate. Credem că împreună putem face lucrurile mai bine. De aceea, publicația noastră a fost fondată și este susținută financiar exclusiv prin contribuția ta și a altor cititori. Invită-ți prietenii în comunitate!

  Școala de acasă – prima Explorare Inclusiv

  Șocul pandemiei a împins sistemul educațional mai aproape de locul în care ar fi trebuit să se afle în 2020 – mai conectat, mai digital, mai colaborativ, mai relevant. În prima Explorare Inclusiv ne uităm impactul școlii de acasă din timpul pandemiei asupra felului în care se face școală în România.

  În ultimele luni am interacționat cu peste 200 de oameni – elevi, profi, experți, părinți – ca să înțelegem cum a fost această perioadă pentru ei și care sunt învățămintele care pot duce educația înainte, în cel mai scurt timp.

  Citește primele articole de pe agenda explorării:

   

  În Bibliotecă avem mai multe resurse mișto, de la cercetări la articole care-ți pot schimba perspectiva.

  În următoarea perioadă o să exemplificăm cum funcționează noua noastră platformă. Loghează-te în Newsroom cu contul tău Steady, interacționează și stai cu ochii pe newsletter ca să afli ultimele noutăți. Și dă-ne de știre dacă găsești bube, ai sugestii sau poți să ne ajuți să îmbunătățim acest produs pentru comunitate.

  Înțelegi. Te implici. Schimbi. Contribuie la jurnalismul nostru constructiv în Newsroom

  Toate materialele pe care le publicăm sunt accesibile gratuit publicului larg. Însă în platforma dedicată membrilor avem discuții care nuanțează și îmbogățesc subiectul, înregistrări ale Camerelor de soluții și resurse pentru o înțelegere aprofundată a temei. Intră și tu în comunitate.