fbpx

  Pandemia celor uitați

  26/03/2020

  Lectură de 2 minute
  Mii de oameni care trăiesc la limita supraviețuirii în București sunt singuri în fața pandemiei.

  Dacă în vremuri obișnuite își duc zilele de la o zi la alta la cerșit, prin parcări sau oferind servicii sexuale, autoizolarea și restricțiile date de autorități le iau, multora, pâinea de la gură.

  Mare parte din aceste persoane au deja o sănătate șubredă și sunt expuse riscurilor de îmbolnăvire. Organizațiile non-profit estimează că există peste 4.000 de oameni fără adăpost, cărora li se adaugă alte mii de oameni din categorii vulnerabile, ca lucrătoarele sexuale.

  Autoritățile susțin însă că totul e în regulă, că nu sunt mai mult de 1000 de persoane în această situație în Capitală și că le oferă tot ce au nevoie în aceste zile. Există sub 1.000 de locuri în adăposturile primăriilor, însă condițiile de acolo îi expun pe oameni riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.

  Mircea Topoleanu a fost pe teren în ultima săptămână ca să vadă cine și cum are grijă de “ultimii oameni”.

  Intră în comunitate

  Credem în comunități. Credem în solidaritate. Credem că împreună putem face lucrurile mai bine. De aceea, publicația noastră a fost fondată și este susținută financiar exclusiv prin contribuția ta și a altor cititori. Poți pune umărul cu doar 2 euro pe lună.​

  Îți mulțumim că faci parte din comunitatea Inclusiv

  Credem în comunități. Credem în solidaritate. Credem că împreună putem face lucrurile mai bine. De aceea, publicația noastră a fost fondată și este susținută financiar exclusiv prin contribuția ta și a altor cititori. Invită-ți prietenii în comunitate!